menu-button

Specialized Chemical Distributor

Contact usGET IN TOUCH WITH US

Commercieel medewer(st)ter

Vacancies

Commercieel Medewerk(st)erWij zoeken een Commercieel Medewerk(st)er.

Functie omschrijving:
ECEM een internationale handels onderneming in de chemie zoekt, een Commercieel Medewerk(st)er voor het onderhouden van dagelijkse contacten met onze klanten, het aannemen en verwerken van bestellingen, het maken prijscalculaties en het intern begeleiden van de bestellingen binnen ons team voor goede uitvoering hiervan. Alsook het bijhouden van de klanteninformatie en het behandelen van alle verdere vragen en prijsaanvragen.

Ben jij servicegericht, leergierig, commercieel, stressbestendig én slim? Dan is dit de baan voor jou!

ECEM European chemical marketing is een vooraanstaande distributeur die wereldwijd vele duizenden tonnen, voornamelijk gevaarlijke, grondstoffen voor de chemische industrie verkoopt, en eigen voorraden heeft in Europa, welke door ons zelf geïmporteerd en geëxporteerd worden. De commercie is onze basis waarbij klantgericht, accuraat maar zeker ook commercieel gewerkt moet worden met de hoogste service naar onze klanten. Een uitdagende werkomgeving voor een commerciële talentvolle en leergierige HBO'er als Commercieel Medewerk(st)er.

Je maakt deel uit van een gevarieerd samengesteld multicultureel team van circa 10 collega's die onze Europese klanten bedienen. Het werk bestaat uit administreren van bestellingen in overleg met onze logistieke afdeling en supply chain, het onderhouden van contacten met klanten over producten en prijzen en het bijwerken van de klanteninformatie en verkoopopdrachten in ons computersysteem. De target naar onze klanten is altijd 100% OTIF (on time in full) leveringen. Dit betekent dat je accuraat moet werken om de producten, hoeveelheden, besteldata, vervoerswijze en nog veel meer variabelen op de juiste manier in te voeren.

In dit proces zijn soms ook speciale of extra instructies en bijzondere wensen van belang of lopen dingen niet helemaal zoals bedoeld. Het is dan aan jou om contact op te nemen met betrokkenen in het proces, zoals Sales en Marketing, Supply chain en onze logistiek, voor wie jij het aanspreekpunt bent. Het is hollen en stilstaan in deze functie, maar vooral hollen. Wij zoeken dan ook mensen die het lekker vinden om geconcentreerd te werken en meters te maken en die het hoofd koel houden om effectief problemen voor klanten op te lossen en tot een goed resultaat te komen.

Jouw kwaliteiten:
  • MBO+/HBO functioneringsniveau met organisatorisch-administratief en commercieel talent en de ambitie om door te groeien.
  • Servicegericht, accuraat, nieuwsgierig, gestructureerd, zelfstandig maar collegiaal, bloeit op in een hectische omgeving.
  • Thuis in MS Office, pakt nieuwe automatiseringssystemen en technieken makkelijk op.
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels en bij voorkeur ook Duits, Frans en/of Spaans.
  • Zeer klantgericht, gaat voor kwaliteit en stimuleert anderen dit ook te doen.
  • Je reistijd van/naar ons kantoor in Amsterdam Zuidoost (Amsterdam Bijlmer Arena) is < 45 minuten enkele reis.

Ons aanbod:
Wij bieden je een veelzijdige, leuke baan waarbij je continue contact houdt met onze (internationale) klanten, leveranciers en uiteraard je collega's op de verschillende afdelingen.

Service gericht en hard werken is aan de orde van de dag met zelfstandig afwikkelen van vraagstukken van klant en het maken van prijscalculaties en offertes waardoor het werk leuk en veelzijdig is. Echt werk waarin je heel veel kunt leren en groeien in je rol.

Je krijgt een goed salaris, 25 verlofdagen per jaar, een ruime pensioenregeling en bonusregeling.

Je bent een brug tussen de logistiek, sales, marketing en supply chain. En een goede service verlenen aan onze klanten is de focus van de functie.

Bedrijfsprofiel:
ECEM is al meer dan jaar een vooraanstaande internationale gespecialiseerde distributeur van chemische producten voor onder andere de coatings industrie. Wij zijn een financieel zeer gezonde privéonderneming met een zeer goede reputatie. Onze fuctie als dynamische speler in de markt is zorgen voor concurrerende en betrouwbare leveranties aan multinationals wereld wijd.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we hebben filialen in Japan, Verenigd Koninkrijk, Brazilië en USA van waaruit we wereldwijd onze klanten bedienen.

Wij zijn door een vooraanstaand vakblad in onze branche gekwalificeerd als Europees nummer 26 en wereldwijd nummer 54 grootste distributeur.

Bedrijfscultuur:
Wij zijn een erg informele organisatie met platte organisatie structuur en een enthousiast gemotiveerd en betrokken team. Binnen ECEM Amsterdam werken ca. 40 personeelsleden op verschillende vakgebieden zoals verkoop, inkoop, logistiek, IT en administratie.

Solliciteren:
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met een uitgebreid CV. Zorg er voor dat in je gegevens ook minimaal (a) je telefoonnummer en (b) een geldend emailadres is opgenomen.

Contactgegevens:
ECEM European Chemical Marketing B.V.
Hogehilweg 18
1101 CD Amsterdam Zuidoost

T.a.v. ECEM HR
Tel: 020 3128.200
vacatures@ecem.com

Follow us now through our LinkedIn Company Page

We have our own LinkedIn Company Page where we also try to place regular postings. Should you wish to read more about our company and receive regular news items, please follow us by clicking

Call us

+31 (0)20 3128.200

How can we help?

Get in touch
We are a specialized international distributors of a wide range of Acrylic, Methacrylic and Hydroxy monomers as well as complementary specialties.
Hogehilweg 18
Amsterdam
Zuidoost
1101 CD
The Netherlands
VAT No.NL006044840B01 | Business hours are