menu-button

Specialized Chemical Distributor

Contact usGET IN TOUCH WITH US

Cost controller

Vacancies

Cost ControllerWij zoeken een Cost Controller.

Functie omschrijving:
Wij zoeken voor ons kantoor in Amsterdam een Cost controller die goed kan schakelen met leveranciers en de collega's op de verschillende afdelingen.

Je wordt lid van een team van ongeveer 10 Finance-collega's. Het werk bestaat uit het controleren van alle inkomende facturen van leveranciers en service partners en het beoordelen van de kosten op correctheid en terecht zijn. Daarnaast het uitzoeken en corrigeren van kosten die afwijken van gemaakte afspraken, het controleren van bijzondere en extra kosten en het terugkoppelen hiervan naar de betreffende afdeling. Hierbij zul je dagelijks contact onderhouden met onze collega's op de logistiek, inkoop en verkoop en onze externe relaties. Ook zul je gevraagd worden ondersteuning te bieden bij aanvullende werkzaamheden binnen de financiële afdeling, zoals rapportages, afsluitingen en eventuele projecten.

Jouw kwaliteiten:
  • Minimaal een MBO-4 maar bij voorkeur een HBO-graad.
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een internationale handels- en/of logistieke omgeving.
  • Een natuurlijke zelfstarter, goed georganiseerd, zelfverzekerd en nauwkeurig, ook als de omgeving niet altijd evenzo gestructureerd is.
  • Daarnaast ben je communicatief, servicegericht en oplossingsgericht.
  • Ervaring met Exact (Globe) en enig ERP systeem is een zeer groot voordeel.
  • Grondige kennis van MS Excel (gegevensanalyse en rapportage)
  • Gedegen ervaring met kosten-batenanalyse en controleprocessen.
  • Vloeiend in het Engels en Nederlands.
  • Betrouwbaarheid en integriteit: toont en hanteert consistente en juiste principes, waarden en gedrag en gaat zorgvuldig om met gevoelige en vertrouwelijke informatie.
  • Je reistijd van/naar ons kantoor in Amsterdam Zuidoost (Amsterdam Bijlmer Arena) is < 45 minuten enkele reis.

We accepteren alleen sollicitaties van kandidaten, met een onbeperkt recht om in Nederland te werken.

Ons aanbod:
Wij bieden je een leuke full time baan van 39 uur in de week waarbij je ook contact houdt met je collega's op de verschillende afdelingen maar ook met onze (internationale) klanten en leveranciers. Georganiseerd en accuraat werken is aan de orde van de dag.

Je krijgt een goed salaris, 25 verlofdagen per jaar, een ruime pensioenregeling en bonusregeling.

Bedrijfsprofiel:
ECEM is al meer dan jaar een vooraanstaande internationale gespecialiseerde distributeur van chemische producten voor onder andere de coatings industrie. Wij zijn een financieel zeer gezonde privéonderneming met een zeer goede reputatie. Onze fuctie als dynamische speler in de markt is zorgen voor concurrerende en betrouwbare leveranties aan multinationals wereld wijd.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we hebben filialen in Japan, Verenigd Koninkrijk, Brazilië en USA van waaruit we wereldwijd onze klanten bedienen.

Wij zijn door een vooraanstaand vakblad in onze branche gekwalificeerd als Europees nummer 26 en wereldwijd nummer 54 grootste distributeur.

Bedrijfscultuur:
Wij zijn een erg informele organisatie met platte organisatie structuur en een enthousiast gemotiveerd en betrokken team. Binnen ECEM Amsterdam werken ca. 40 personeelsleden op verschillende vakgebieden zoals verkoop, inkoop, logistiek, IT en administratie.

Solliciteren:
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met een uitgebreid CV. Zorg er voor dat in je gegevens ook minimaal (a) je telefoonnummer en (b) een geldend emailadres is opgenomen.

Contactgegevens:
ECEM European Chemical Marketing B.V.
Hogehilweg 18
1101 CD Amsterdam Zuidoost

T.a.v. ECEM HR
Tel: 020 3128.200
vacatures@ecem.com

Follow us now through our LinkedIn Company Page

We have our own LinkedIn Company Page where we also try to place regular postings. Should you wish to read more about our company and receive regular news items, please follow us by clicking

Call us

+31 (0)20 3128.200

How can we help?

Get in touch
We are a specialized international distributors of a wide range of Acrylic, Methacrylic and Hydroxy monomers as well as complementary specialties.
Hogehilweg 18
Amsterdam
Zuidoost
1101 CD
The Netherlands
VAT No.NL006044840B01 | Business hours are