menu-button

Specialized Chemical Distributor

Contact usGET IN TOUCH WITH US

Financial accountant

Vacancies

Fiscalist / Financial AccountantWij zoeken een fiscalist / financial Accountant.

Functie omschrijving:
ECEM, een internationale handels onderneming in de chemie, zoekt een enthousiaste en proactieve fulltime (minimaal 38 u/w) Fiscalist / Financial Accountant die goed kan schakelen tussen de verschillende afdelingen, regi's en functionaliteiten.

ECEM European chemical marketing is een vooraanstaande distributeur die wereldwijd specialistische grondstoffen aan de industrie verkoopt. We houden eigen voorraden aan, welke door ons geïmporteerd en geëxporteerd worden.

We willen het team versterken door een enthousiaste en proactieve fulltime (minimaal 38 u/w) Fiscalist / Financial Accountant toe te voegen die goed kan schakelen tussen de verschillende afdelingen, regio's en functionaliteiten.

Fiscalist / Financial Accountant
Je wordt lid van een team van ongeveer 8 Finance-collega's. Het werk bestaat voornamelijk uit de aangiften van Nederlandse en diverse buitenlandse belastingen (o.a. BE/UK/DU/ES/FR), Intrastat en CBS aangiftes. Het bijhouden van de fiscale facturatie, maar ook standaard werkzaamheden op een administratie, zoals het boeken en verwerken van financiële gegevens binnen het bedrijf; assistentie bij financi#le rapportage en ondersteuning bij fiscale en externe audits.

Het gegeven dat al deze werkzaamheden plaatsvinden binnen een internationale handelsorganisatie, maken de functie uitdagend en afwisselend.

Profiel:
  • Een accountant of fiscalist met 4 tot 10 jaar ervaring.
  • Een relevante afgeronde HBO (MER) specialisatie fiscaal recht.
  • Kennis van Europese belasting aangiftes.
  • Bij voorkeur relevante werkervaring, binnen een internationale handels- en/of logistieke omgeving.
  • Ervaring met Exact (Globe) en ERP systemen is een zeer groot voordeel.
  • Een natuurlijke zelfstarter, goed georganiseerd, zelfverzekerd en nauwkeurig, ook als de omgeving niet altijd evenzo gestructureerd is.
  • Goede kennis van MS Excel (gegevensanalyse en rapportage).
  • Vloeiend in het Engels en Nederlands.
  • Betrouwbaarheid en integriteit: toont en hanteert consistente en juiste principes, waarden en gedrag en gaat zorgvuldig om met gevoelige en vertrouwelijke informatie.
  • Je reistijd van/naar ons kantoor in Amsterdam Zuidoost (Amsterdam Bijlmer Arena) is < 45 minuten enkele reis.

We accepteren alleen sollicitaties van kandidaten, met een onbeperkt recht om in Nederland te werken.

Ons aanbod:
Wij bieden je een leuke full time baan van 39 uur in de week waarbij je ook contact houdt met je collega's op de verschillende afdelingen maar ook met onze (internationale) klanten en leveranciers. Georganiseerd en accuraat werken is aan de orde van de dag.

Je krijgt een goed salaris, 25 verlofdagen per jaar, een ruime pensioenregeling en bonusregeling.

Bedrijfsprofiel:
ECEM is al meer dan 41 jaar een vooraanstaande internationale gespecialiseerde distributeur van chemische producten voor onder andere de coating industrie. Wij zijn een financieel zeer gezonde privéonderneming met een zeer goede reputatie. Onze functie als dynamische speler in de markt is zorgen voor concurrerende en betrouwbare leveranties aan multinationals wereld wijd.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we hebben filialen in Japan, Verenigd Koninkrijk, Brazilië en USA van waaruit we wereldwijd onze klanten bedienen.

Wij zijn door een vooraanstaand vakblad in onze branche gekwalificeerd als Europees nummer 26 en wereldwijd nummer 54 grootste distributeur.

Bedrijfscultuur: Wij zijn een erg informele organisatie met platte organisatie structuur en een enthousiast gemotiveerd en betrokken team. Binnen ECEM Amsterdam werken ca. 40 personeelsleden op verschillende vakgebieden zoals verkoop, inkoop, logistiek, IT en administratie.

Solliciteren:
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met een uitgebreid CV. Zorg er voor dat in je gegevens ook minimaal (a) je telefoonnummer en (b) een geldend emailadres is opgenomen.

Contactgegevens:
ECEM European Chemical Marketing B.V.
Hogehilweg 18
1101 CD Amsterdam Zuidoost

T.a.v. ECEM HR
Tel: 020 3128.200
vacatures@ecem.com

Follow us now through our LinkedIn Company Page

We have our own LinkedIn Company Page where we also try to place regular postings. Should you wish to read more about our company and receive regular news items, please follow us by clicking

Call us

+31 (0)20 3128.200

How can we help?

Get in touch
We are a specialized international distributors of a wide range of Acrylic, Methacrylic and Hydroxy monomers as well as complementary specialties.
Hogehilweg 18
Amsterdam
Zuidoost
1101 CD
The Netherlands
VAT No.NL006044840B01 | Business hours are